16 ноември 2015 г.
Телешко месо с ориз и домати
Продукти:
700 г телешки шол
200 г дългозърнест ориз
2 с.л. доматено пюре
1 глава лук
3 скилидки чесън
1 голям морков
1 ч.л. сух риган
3 с.л. олио
сол и черен пипер
Приготвяне:
Лукът и чесънът се наситняват и се задушават в олиото. Прибавя се нарязаното на кубчета месо и се запечатва от всички страни до златисто. Овкусява се с ригана, налива се 1 л вода и се готви до омекване на месото. Прибавят се нарязаните на шайби моркови. след 4-5 минути се добавя доматеното пюре и предварително измитият ориз. Овкусява се със солта и черния пипер. Оставя се на огъня, докато оризът се сготви. Ако е необходимо добавете още вода. Преди да сервирате може да добавите ситно нарязан магданоз.
Да ви е сладко!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар