Продукти:
3 малки тиквички
250 г "Моцарела"
80 г орехи
2 филии бял хляб
1 връзка пресен лук
за дресинга:
1/2 връзка босилек
1/2 връзка магданоз
30 г сушени домати
3 - 4 филета аншоа
1 скилидка чесън
сокът на един лимон
100 мл зехтин
черен пипер на вкус
Приготвяне:
Тиквичките се нарязват на тънки дълги ленти с белачка, като се обикаля зеленчука.Сърцевината не се използва, аз я отделям за супа. Поставете лентите в купа и към тях добавете наситненият пресен лук и нарязаните на едро орехи. Посолете на вкус. Хляба изпечете в тостер и начупете на малки парчета.
За дресинга нарежете на ситно босилека, магданоза, сушените домати и аншоата. Смесете всичко заедно със сока от лимона, пресования чесън, зехтина и черния пипер.
Към тиквичките прибавете наситно нарязаната моцарела. Залейте с дресига и отгоре поръсете с парчетата хляб.