1 ноември 2015 г.
Крем супа с броколи и пармезан
Продукти:
1 глава броколи
2 големи картофа
1 морков
1 глава лук
3 скилидки чесън
50 г пармезан
босилек
сол
3 с. л. масло
черен пипер
магданоз
Приготвяне:
Накъсайте броколите на розички и за 3 мин. бланширайте във вряща подсолена вода.Отделете малко от розичките броколи. В тенджера се сваряват в подсолена вода обелените картофи и морковът, както и главата лук - цяла. Лукът се изхвърля, картофите и морковът заедно с броколите се пасират и се връщат към бульона, който трябва да поври още малко. Докато ври супата се прибавя босилека, ситно нарязания магданоз, счукания със сол чесън, маслото и пармезана. Преди да се снеме от котлона супата, в нея се добавят останалите розички от броколите. Поднася се гореща с крутони.
Да ви е сладко!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар