Продукти:
4 големи круши
1 пакет чаени бисквити /аз ползвах Роден край/
100 гр. едро смлени орехи
1/2 ч.ч стафиди
1-2 с.л. Ром
125 гр. разтопено масло
1ч.л. канела
1/2 ч.ч. пудра захар
280 гр. заквасена сметана
за глазурата:
100 гр. шоколад
20 гр. масло
2-3 с. л. прясно мляко
Приготвяне:
В купа смесете натрошените бисквити, орехите и стафидите. Разбъркайте и залейте с още топлото разтопено масло. Добавете Рома и разбъркайте. Подгответе крушите, като ги почистите и настържете на ренде. Поръсете ги с канелата и малко, около 1- 2 с.л. от пудрата захар. Разбъркайте и оставете в подходящ съд така, че да се отцеди сока. Най - добре е да ги сложите в тензух или да стиснете в ръцете си, така най - добре излиза сока. Добре отцедените круши добавете към бисквитената смес и разбъркайте хубаво. Най- накрая се прибавя захарта и сметаната. След като сте смесили всичко добре, поставете във форма със сваляща се страница, а може да използвате и ринг. Поставете тортата в хладилника поне за 2-3 часа за да се стегне. Педи да сервирате пригответе глазурата, като разтопите всички продукти на водна баня и внимателно залейте отгоре.
Да ви е сладко!
Ели, страхотен сладкиш! Сочен, ароматен , топящ се в устата! Благодаря, вземам си го целия!
ОтговорИзтриванеЕли, харесвам аромата на круша. Предполагам как ухае този сладкиш.
ОтговорИзтриванеВесел и празничен декември!
Чудна !Хем бърза ,хем ароматна и вкусна!
ОтговорИзтриванеПрекрасен ден миличка!
Обичам десерти с круши ! Тортата е супер ,Ели !
ОтговорИзтриванеЕли, неустоима! Сега бях при Пепчо и се насладих на твоите вкусотии и красоти! Прегръщам те!
ОтговорИзтриванеПризнавам си , че се задържах при рецептата повече от здравословното зяпане.
ОтговорИзтриванеПоздрави, Ели и хубава нова седмица!