Продукти:
2 глави червено цвекло
4 скилидки чесън
6 с. л. цедено кисело мляко
100 г натрошени орехи
сокът от 1 лимон
1 връзка копър
4 скилидки чесън
6 с. л. цедено кисело мляко
100 г натрошени орехи
сокът от 1 лимон
1 връзка копър
5 - 6 кисели краставички
4 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
4 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Измийте много добре цвеклото. Всяка глава овкусете със сол,
черен пипер, половината зехтин, и завивате в алуминиево фолио. Изпечете в тава с около 2 пръста вода за 2 часа на 180 градуса. След това извадете и внимателно обелете цвеклото, и настържете на
ренде. В купа смесете
цвеклото, наситнените кисели краставички и накълцаните орехи. Добавете наситненият копър,цеденото мляко, останалият зехтин, солта и сока от лимона. Разбъркайте много добре за да се смесят всички съставки. Добавете и
смачканите на паста с малко сол скилидки чесън.
Да ви е сладко!
Честита Нова Година! Много здраве и късмет! Да е мирна, щастлива, красива и сбъдва мечти!
ОтговорИзтриване