100 гр. кашкавал
100 гр. настърган пармезан
200 гр. сирене
125 гр. разтопено масло
300 гр. кисело мляко
1 ч.л. сода
2 щипки сол
около 500 гр. брашно /или толкова че да се получи меко, еластично тесто/
1 яйце за намазване
Приготвяне:
Настържете кашкавалът и сиренето на ситно и прибавете към тях настъргания пармезан. Смесете ги добре. Содата смесете с киселото мляко и го прибавете към сместа със сиренето и кашкавалите. Разтопете маслото до течно състояние и заедно със солта ги прибавете към общата смес. В подходящ съд направете кладенче от брашното и изсипете готовата смес. Замесва се меко тесто. Разделете на 6 топки, като всяка топка се разточва на тънка кора. Така готовата кора разделете на 16 триъгълника и навийте във форма на кифличка. Наредете в тава застлана с пекарска хартия.
Намажете всяка кифличка с разбитото яйце. Отгоре поръсете със сусамово семе. Пекат се в предварително загряла фурна на 170 градуса докато придобият хубав златист цвят.
Източник
Няма коментари:
Публикуване на коментар