27 януари 2011 г.

Кифлички с кашкавал и сирене

Рецептата на тези вкусни кифлички взех от Йоли, и понеже са нейни то се знае че са бързи, лесни, вкусни и красиви..... Аз си позволих да променя малко рецептата и ще я напиша така както я приготвих, в източник ще посоча оригиналната рецепта.


Продукти:
100 гр. кашкавал
100 гр. настърган пармезан
200 гр. сирене
125 гр. разтопено масло
300 гр. кисело мляко
1 ч.л.  сода
2 щипки сол
около 500 гр. брашно /или толкова че да се получи меко, еластично тесто/
1 яйце за намазване

Приготвяне:
Настържете кашкавалът и сиренето на ситно и прибавете към тях настъргания пармезан. Смесете ги добре. Содата смесете с киселото мляко и го прибавете към сместа със сиренето и кашкавалите. Разтопете маслото до течно състояние и заедно със солта ги прибавете към общата смес. В подходящ съд направете кладенче от брашното и изсипете готовата смес. Замесва се меко тесто. Разделете на 6 топки, като всяка топка се разточва на тънка кора. Така готовата кора разделете на 16 триъгълника и навийте във форма на кифличка. Наредете в тава застлана с пекарска хартия.

Намажете всяка кифличка с разбитото яйце. Отгоре поръсете със сусамово семе. Пекат се в предварително загряла фурна на 170 градуса докато придобият хубав златист цвят.


Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...