Продукти:
500 гр. телешка кайма/ при мен смес/5-6 стръка праз
1 филия сух хляб
1 яйце
1ч.л. чубрица
бял и черен пипер на вкус
брашно за овалване
олио за пържене
За заливката:
4 яйца
1 щипка лимонтозу
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Празът се нарязва на дребно и се намачква със сол. Поставя се в тенджера, залива се с топла вода и се задушава, докато омекне. Сипва се олио и празът се запържва.Каймата се слага в купа, натрошава се хлябът, добавят се яйцето, стритата чубрица, бял и черен пипер и се меси. Оформят се кюфтета, овалват се в брашно и леко се запържват в малко олио. Изваждат се върху салфетка, за да поеме излишната мазнина. Празът се изсипва в тавичка, налива се 3/4 ч. ч. гореща вода и се подреждат кюфтенцата.
Пече се в предварително загрята до 200 градуса фурна, докато водата се поизпари.
Яйцата за заливката се чупят в купа, поръсват се с лимонтузу и сол и се разбиват. Ястието се изважда, залива се с приготвената смес и се запича до зачервяване.
Източник на рецептата Бон апети
Няма коментари:
Публикуване на коментар