19 януари 2011 г.

Пълнени гъби с чесън


Продукти за 4 порции
10-15 едри печурки
1 глава чесън
1 връзка магданоз
50 гр. краве масло
1/2 ч. л. сол
2 с. л. галета

Гъбите могат да се почистят , като се поставят в найлонова торбичка заедно с 2-3 с.л. брашно и вода.Торбичката се затваря и се разтръсква няколко пъти, така че да се получи триене между гъбите. След това се изплакват със студена вода.
Гъбите се почистват, а пънчетата им се отделят и се нарязват на малки парченца. Скилидките чесън и магданозът се нарязват на ситно. Нарязаните пънчета се запържват в половината от маслото на силен огън около 4-5 минути. Прибавя се чесънът и магданозът. Всичко се запържва около минута и се посолява. Във всяка гъбка се слага малко сол / на вкус / и се пълни с готовата смес, отгоре се запечатва с галета. Подреждате гъбите в намаслена тава и върху всяка гъбка се поставя малко парченце масло. Пекат се 10-15 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато повърхността им се зачерви. Сервират се топли.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...