Продукти:
1 сух козунак
50 гр. масло
70 мл. прясно мляко
100 гр. млечен шоколад
1 с.л. какао
2 ч.л. ликьор
1 ч. л. ванилова есенция /аз ползвах 2 пак. ванилия на прах/
1 ч.ч микс от различни едросмлени ядки
1/2 ч.ч. стафиди
1/2 ч.ч. захар
Карамелизирайте захарта и залейте с прясното мляко. Добавете шоколада и маслото към млякото и на парна баня оставете всичко да се стопи. Когато е готово отместете от котлона и добавете ликьора, ванилията и какаото.
Натрошете козунака на ситно и го смесете течните съставки. Прибавете
ядките и стафидите. Ако ви се стори по гъсто добавете малко мляко. Сместа
трябва да е гъста но не много. Разбъркайте всичко така, че да се смесят добре
всички съставки.Оформете в найлоново фолио във вид на салам и оставете в хладилника
да стегне добре.
Димиева, добръ ден!
ОтговорИзтриванеПочина ли си? Радвам се! И се радвам да те видя отново, още повече с тази добра идея! Много ми харесва!
Мъхче, починах си благодаря! Радвам се, че намна, тук съм и никаде няма да ходя.
ИзтриванеДобре дошла отново! Вкусна идея за оползотворяване на останал козунак!
ОтговорИзтриванеУспешна неделя!
Привет Тили, по скоро идеята дойде от там, че по никое време ни се прияде козунак, но се оказа, че в магазинете не са много прени и.... така се превърна в салам.
ИзтриванеПоздрави и багодаря,че нмина!
Ели, чудесно предложение и с много радост ти казвам "Добре дошла!". Очаквам и следващите ти включвания. :)
ОтговорИзтриванеХубав ден!
Благодаря ти много, Гери!
ИзтриванеПоздрави!
Страхотно предложение за ползване на стар козунак и за завръщане! Очаквам натрупаните нови предложения! Хубава нова седмица!
ОтговорИзтриванеМай козунака беше поострял в магазина и се наложи да си го хапнем някакси....
ИзтриванеПоздрави!
Еха, как се радвам, че си тук! И какво блестящо вкусно сладко завръщане! Страхотно звучи това руло и изглежда супер неустоимо! Прекрасна нова седмица!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Кате. Радвам се, че намина.
ИзтриванеПоздрави и успешна нова седмица!
Еххеее,дай да лиснем менчето,Ели за добре дошла :) !
ОтговорИзтриванеЗнаеш,че много обичам да идвам тук и страшно се радвам,че намери време за блога,дано ти остава по-често и да ни радваш със страхотните си рецепти!
Много интересно решение за сух козунак,със сигурност е много вкусно!
Пожелавам ти хубава година с много положителни емоции!Прегръдка!
Ох, Роси ако знаеш как искам да не излизам от блога, но не става. Надявам се да открадвам по малко време за да публикува.
ИзтриванеПоздрави и топли прегръдки!
Ели, тази рецепта си я записвам и задължително ще изпробвам. Любопитна е!
ОтговорИзтриванеУспешно завръщане!
Хайде и да не забраиш да се похвалиш...
ИзтриванеПоздрави!