25 февруари 2013 г.
Бонбони с млечен шоколад
След Бонбоните с маскарпоне и бял шоколад, в къщи не ме оставиха на мира. Все се мърмореше, че искат такива бонбони. Започвайки, да забърквам вълшебната смес се оказа, че нямам достатъчно бял шоколад. Много малко мислих, и реших, че ще ги забъркам с млечен, ето така се роди идеята за тези малки сладки бонбончета. Ето и точните продукти:
Продукти:
250 гр. маскарпоне
200 гр. млечен шоколад
100 гр. ситно смлени бишкоти
1 ч.л. коняк
натрошени бишкоти за овалване
Приготвяне:
На водна баня разтопете млечния шоколада и смесете с маскарпонето. Разбъркайте за да се обединят много добре и да се получи гладък крем. Ситно смлените бишкоти напръскайте с коняка и добавете към шоколадовата смес. Разбъркайте и оставете сместа да стегне поне за 2 часа в хладилника и оформете бонбоните .Оваляйте ги в ситно смлените бишкоти.
Да ви е сладко!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Щом са със шоколад значи са моя тип бонбони.:)
ОтговорИзтриванеСтрахотни са станали Елена ,красота!
Прекрасна нова седмица!
Ох, тези бонбони са прекрасни просто. Открадвам си един-два...
ОтговорИзтриванеХубав ден!
Ами, че как няма да мърморят?:) И аз ще мърморя като ги гледам:):):) Страхотни са и с млечен шоколад!
ОтговорИзтриванеЕлена, фантастична и лесна идея. Много са вкусни нали?
ОтговорИзтриванеЕли, честита баба Марта! Да си жива и здрава, румена и засмяна.
ОтговорИзтриванеГрабвам един от вкусните бонбони и бягам...