25 февруари 2013 г.

Бонбони с млечен шоколад


След  Бонбоните с маскарпоне и бял шоколад, в къщи не ме оставиха на мира. Все се мърмореше, че искат такива бонбони. Започвайки, да забърквам вълшебната смес се оказа, че нямам достатъчно бял шоколад. Много малко мислих, и реших, че ще ги забъркам с млечен, ето така се роди идеята за тези малки сладки бонбончета. Ето и точните продукти:

Продукти:
250 гр. маскарпоне
200 гр. млечен шоколад
100 гр. ситно смлени бишкоти
1 ч.л. коняк

натрошени бишкоти за овалване

 Приготвяне:
На водна баня разтопете млечния  шоколада и смесете с маскарпонето. Разбъркайте за да се обединят много добре и да се получи гладък крем. Ситно смлените бишкоти напръскайте с коняка и добавете към шоколадовата смес. Разбъркайте и оставете сместа да стегне поне за 2 часа в хладилника и оформете бонбоните .Оваляйте ги в ситно смлените бишкоти.
Да ви е сладко!

5 коментара:

  1. Щом са със шоколад значи са моя тип бонбони.:)
    Страхотни са станали Елена ,красота!
    Прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Ох, тези бонбони са прекрасни просто. Открадвам си един-два...
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Ами, че как няма да мърморят?:) И аз ще мърморя като ги гледам:):):) Страхотни са и с млечен шоколад!

    ОтговорИзтриване
  4. Елена, фантастична и лесна идея. Много са вкусни нали?

    ОтговорИзтриване
  5. Ели, честита баба Марта! Да си жива и здрава, румена и засмяна.
    Грабвам един от вкусните бонбони и бягам...

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...