Продукти:
3 яйца
120гр. захар
500гр. Маскарпоне
100мл. течна сметана
30 бр. бишкоти или около
сока на един портокал
100 гр. прясно мляко
какао за поръсване
Приготвяне:
Разбийте течната сметана на твърд крем. Разделете белтъците от
жълтъците. Белтъците разбийте на сняг. Жълтъците заедно със захарта
разбийте добре до побеляване. Прибавете към тях маскарпонето
и продължете да разбивате до пълното стопяване на захарта. Постепенно към получения крем прибавете сметаната,
като разбърквате със силиконова шпатула. По същия начин добавете и
белтъците. Получава се много пухкав крем.
Портокаловия сок смесете с прясното мляко и в тях потапяйте бишкотите.
В правоъгълна тава редим ред бишкоти, ред крем, пак ред бишкоти и пак
крем, като трябва да се завърши с крем. Оставете в хладилника за два
часа да се охлади. Преди да сервирате поръсете с какаото.
Да ви е сладко!
Чудесен старт на новия месец, Ели!
ОтговорИзтриванеХаресах и палачинките ти,
но портокаловото тирамису е неустоимо -
изглежда много, нежно, ароматно и фино!
Сърдечни поздрави и усмивки, Диана
Това звучи и изглежда приказно... Много хубаво предложение.
ОтговорИзтриванеДа видим кога и аз ще се наканя да си приготвя домашно тирамису.
Поздрави!
Ели, обожавам го този сладкиш във всичките му варианти, а с портокал е просто неустоим! Едно парченце и за мен:) Страхотни снимки и чинийки!
ОтговорИзтриванеСервизчето ми същото,но да имаше и при мен парченце от тази сладост.
ОтговорИзтриванеВесел празник, Ели!
Наздраве!
Ароматно тирамису!Нежно и фино съчетание, допада ми !
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Мой любим десерт. Тирамису мога да хапвам по всяко време. И аз го приготвям по този рецепта, ужасно вкусно е :)
ОтговорИзтриванеЦелувки!
Фантастичен десерт,Ели!Страхотно свежарско се е получило с портокаловия сок,много ми допада!
ОтговорИзтриванеПрекрасна седмица пожелавам!
Чудесно тирамису!
ОтговорИзтриванеСервизчето ти е много красиво:)