Идеята за това руло дойде от тук. При мен се получи с малко нестандартна форма, защото реших, че ще го пека в кръгла тава. То май и тавата ми дойде по малка, но да си призная, дори не успа да изстине, още топло топло го нападнаха и бързичко му видяха сметката. Ето и как го приготвих:
Продукти:
200 гр. прясно мляко
60 гр. разтопено масло
1 яйце
1 щипка сол
2 с.л. захар
460 гр. брашно
1 п. суха мая/7 гр./
100 гр. кашкавал
200 гр. сирене Котидж
Приготвяне:
Аз приготвих тестото в машината за хляб, като сложих продуктите в последователността, в която съм ги изредила. Втасалото тесто разточих на правоъгълна кора с дебелина 5мм. и отгоре настъргах кашкавала. Сгънах така, че две по две крайчетата да се застъпят и да се образува квадрат. Разточете квадрата за да го изтъните, но внимавайте да не скъсате кората. Разрежете на еднакви по големина ленти, и всяка лента увийте на спирала. Подредете спиралите в тава застлана с хартия за печене, една до друга. Оставете да втасат и изпечете на 200 градуса, до златист цвят. Докато е още топло намажете с сиренето Котидж и увийте на руло. Пристегнете го с хартията в която сте го пекли и нека да изстине така.
Много апетитно изглежда, Леночка!
ОтговорИзтриванеУсмихнат вторник :)
Инче, благодаря ти, то май оригиналната рецепта е твоя, но всеки си добавя по нещо, и все интересни резултати се получават.
ИзтриванеПоздрави и от мен!
НЕВЕРОЯТНА ФОРМА, КАК ХУБАВО ТИ СЕ Е ПОЛУЧИЛО САМО..
ОтговорИзтриванеЩе опитам и аз това изкушение много ми хареса идеята.
Прегръдки Елена!
Зиче, благодаря ти. Аз май - точно формата не си харесах, но щом си казала така да е! :)
ИзтриванеПоздрави и прегръдки от мен!
Много ефектно и вкусно е това хлебче!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Опитах сладкия вариант аз, но съм убедена, че соленият е в пъти по-вкусен:)
ОтговорИзтриванеЧудесно хлебче!:)