30 октомври 2017 г.

Меденки

 Тези невероятни и топящи се в устата меденки, ги направете задължително. В желанието ми да изпробвам различна от моята рецепта за меденки, попаднах на тази на Ваня и автоматично влизат в графа любими. Лесни и ароматни. Какво повече..... Ето и рецептата: 
Продукти:
3 яйца
200 г захар
6 с.л. мед
220 мл олио
1 с.л. сода бикарбонат
канела или подправка за меденки
около 700 - 800 г брашно за меко тесто
Приготвяне:
В подходяща купа разбийте яйцата заедно със захарта, по получаване на пухкав крем. Прибавете меда, содата,олиото и подправката за меденки / канелата/. Разбъркайте, за да се смесят добре. Започнете да добавяте брашното постепенно до получаване на меко тесто. Трябва да можете да направите топчета без да се разливат. В тава покрита с хартия за печене подредете топчетата на разстояние едно от друго, защото при печенето се надуват. По желание отгоре може да сложите орехова ядка. Изпечете меденките на 150 градуса за около 20 минути. Съхранявайте ги в затворен съд, на другия ден са още по - хубави / ако оцелеят до тогава/. 
Да ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...