Продукти:
1 ч.ч булгур
1 голяма връзка магданоз
5-6 стръка пресен лук
1 среден домат
2-3 с. л. зехтин
сока на 1 лимон
сол на вкус
Приготвяне:
Накиснете булгура за 3-4 часа в купа с вода. След като е готов, започнете да приготвяте останалите продукти за салатата. Магданоза и лука нарежете на ситно. Домата разрежете на две и извадете семената. Целта да се махне водната част, за да не подводни салатата. Остава само твърдата част, която нарежете на малки кубчета. Смесете всички продукти, подправете със солта, зехтина и изцедения лимон и готово.
Аз съм приготвяла салатата с различни добавки - смлени орехи, натрошени сухари, краставици. Може да импровизирате според вкуса ви!
Да ви е сладко!
Ели, чудна салатка! А ако й добавиш и малко нар, придобива съвсем нов чар. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав ден!
Със ситен булгур и сос от нар много ракия изпива :)))
ОтговорИзтриване