5 януари 2015 г.
Пълнени гъби
Продукти:
20 бр. едри печурки
1 глава чесън
1 връзка магданоз
50 гр. краве масло
1/2 ч. л. сол
2 с. л. галета
2 с.л. настърган пармезан
Приготвяне:
Извадете внимателно пънчетата на гъбите. Измийте добре всичко, като използвате найлонова торбичка, напълнете я с вода и добавете 1-2 с.л. брашно. Торбичката се затваря и се разтръсква няколко пъти, така че да се получи триене между гъбите. След това се изплакват със студена вода. Пънчетата нарежете на малки парченца. Скилидките чесън и магданозът също се нарязват на ситно. В половината масло задушете пънчета за около 4-5 минути. Прибавете чесънът и магданозът. Всичко се задушава за около минута и се посолява. Във всяка гъбка сложете малко сол / на вкус / и парченце масло. Разпределете плънката във всяка гъбка. Галетета и настъргания пармезан смесете и запечатайте гъбите отгоре. Подредете ги в намаслена тава и върху всяка гъбка се поставете малко парченце масло. Изпечете за 10-15 минути в предварително загряла фурна на 200 градуса, докато повърхността им се зачерви. Сервират се топли.
Да ви е сладко!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Толкова да обичам гъбки, а пълнени с такава ароматна плънка не съм опитвала, много интересна рецепта, Ели!
ОтговорИзтриванеИ честита Нова година! Желая ти здраве, вдъхновение и много щастие!
Гери , честита нова година и на теб! Пожелавам ти много здраве, късмет и успех във всяко начинание.
ИзтриванеГъбките са наистина много вкусни и много ароматни, само дето на мен са ми малко пипкави за приготвяне и май само по празниците си ги приготвям....
Поздрави!
Сигурно ухаят много добре, Ели?! Представям си колко вкусно ви е било. И аз като Гери, много обичам гъбки!
ОтговорИзтриванеЗа много години! Бъди жива и здрава! Много успехи, късмет и щастие! И не на последно място, бъди уверена не само в кухнята, а и в себе си!
Поздрави!
За много години, Габи! Здраве и късмет през новата година, на теб и цялото ти семейство!
ИзтриванеРадвам се, че гъбките са ти харесали, наистина са много вкусни.....
Поздрави!