След чудесната пърленка на скара, ми хрумна да използван рецептата и да я преобразя в нещо още по - вкусно. Пълнежа на пърленката може да бъде според вкуса ви. Аз използвах различни сирена и се получиха много вкусни и ароматни пърленки. Ето и как ги приготвих:
Продукти:
400 гр. айран
1 яйце
1 с.л. сол
1 ч.л. захар
1 п. суха мая или 20 гр. прясна
щипка сода
3-4 с.л. олио
500 - 600 гр. брашно
За пълнежа :
микс от сирене - синьо сирене, краве сирене, кашкавал, ементал
Приготвяне:
От всички продукти омесете меко и еластично тесто, което оставете да втаса за да удвои обема си. След което разделете на равни по големина топки и с добре намаслени ръце издърпайте и оформете тънки пърленки. Сирената за плънката настържете и смесете. След като сте разточили кората, сложете от сирената в едната половина и затворете с другата част. Притеснете краищата добре. Изпечете на скарата, като аз след всяко обръщане намазах с масло и поръсих със шарена сол. Получиха се ароматни и много крехки пърленки.
Да ви е сладко!
Мммм красота!!! Да ми оставиш поне една :)
ОтговорИзтриванеЦелувки!
Страхотни са! Сигурна съм, че са ужасно вкусни :) Аз ги пека във фурна и след като ги извадя ги мажа с краве масло. Превъзходни!
ОтговорИзтриванеЧудо, ухае тук на топъл хляб и още нещо... Прекрасна нова седмица, Ели!
ОтговорИзтриванеОх, че вкусотия... И ние много обичаме пърленки, но засега винаги съм ги правила като само намазвам с масло и поръсвам с различни подправки. :) Твоите, Ели, определено са чудесни!
ОтговорИзтриванеХубава вечер!
Супер са! Обичаме пърленки, но печени на фурна, на скара не сме пробвали.
ОтговорИзтриванеПриятна нова седмица, Ели!
Благодаря ви момичета, който не е опитвал на скара да запрята ръкави, че такава вкусотия няма....
ОтговорИзтриванеХубава нова седмица на всички!
Божествени пърленки и снимки,Ели!
ОтговорИзтриванеНапълниха ми очите,че и устата,убих се да преглъщам!
С пожелание за слънчев и усмихнат зимен ден!