Продукти:
1 пакет макарони
1 ч.ч. захар
4 яйца
1 л. прясно мляко
1 ванилия
200 гр. сирене
3 - 4 с.л. олио
Приготвяне:
В голяма тенджера поставете около 1,5 л вода с малко мазнина, да заври. След това добавете макароните да се варят. Те не бива да се сваряват напълно, нека да се варят 5 - 7 мин. След като ги отместите от котлона ги поставете в подходяща тава и ги поръсете с олиото. Мазнината няма да им позволи да се слепват. Натрошавате сиренето и го прибавяте към макароните. В купа затоплете леко млякото и прибавете захарта с ванилията. Нека захарта да се стопи и след това добавете яйцата. Разбийте млечната смес и изсипете върху макароните. Печете в предварително загрята фурна на 200 гр., до образуването на златиста коричка. Десерта е страхотен както топъл, така и напълно охладен. По желание може да поръсите с пудра захар.
Да ви е сладко!
И на мен са ми любими ,Ели ! Не са само твоите хора да нападат тавата :) !
ОтговорИзтриванеА за сирене чувам за пръв път в тази рецепта ! Мисля ,че ще ми хареса , ще пробвам !
Хубав ден ! С поздрав !
Ванче, пробвай със сирене, много ще ти хареса, но само ако обичаш съчетание на сладко и солено.
ИзтриванеХубав ден!
Много обичана от мен рецепта, но с една малка забележка - изпуснала си количеството на млякото :) Слънчев ден!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, нещо май сутринта още съм спала и съм пропуснала да го напиша.
ИзтриванеПоздрави и слънчев ден и на теб!
И аз ги правя по този начин-много са ми вкусни...
ОтговорИзтриванеПоздрави,Ели!
Точно така ги обичаме - със сирене! И си напълно права - нападат се още горещи в тавата! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!