28 март 2013 г.

Макарони на фурна


Не бих изненадала никого с този десерт, но понеже ми е много любим, реших да го представя. Оказва се, че макарони в къщи се обичат в различни варианти, но сладички май  най - много се долюбват.Когато има тава с тези макарони, никой не чака да ги сервирам, всеки яде направо от тавата, и обикновено не могат да пренощуват. Ето как аз приготвям макароните за моите сладури в къщи:


Продукти:
1 пакет макарони
1 ч.ч. захар
4 яйца
1 л. прясно мляко
1 ванилия
200 гр. сирене
3 - 4 с.л. олио

Приготвяне:
В голяма тенджера поставете около 1,5 л вода с малко мазнина, да заври. След това добавете макароните да се варят. Те не бива да се сваряват напълно, нека да се варят 5 - 7 мин. След като ги отместите от котлона ги поставете в подходяща тава и ги поръсете с олиото. Мазнината няма да им позволи да се слепват. Натрошавате сиренето и го прибавяте към макароните. В купа затоплете леко млякото и прибавете захарта с ванилията. Нека захарта да се стопи и след това добавете яйцата. Разбийте млечната смес и изсипете върху макароните. Печете в предварително загрята фурна на 200 гр., до образуването на златиста коричка. Десерта е страхотен както топъл, така и напълно охладен. По желание може да поръсите с пудра захар.
Да ви е сладко!

6 коментара:

  1. И на мен са ми любими ,Ели ! Не са само твоите хора да нападат тавата :) !
    А за сирене чувам за пръв път в тази рецепта ! Мисля ,че ще ми хареса , ще пробвам !
    Хубав ден ! С поздрав !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ванче, пробвай със сирене, много ще ти хареса, но само ако обичаш съчетание на сладко и солено.
      Хубав ден!

      Изтриване
  2. Много обичана от мен рецепта, но с една малка забележка - изпуснала си количеството на млякото :) Слънчев ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, нещо май сутринта още съм спала и съм пропуснала да го напиша.
      Поздрави и слънчев ден и на теб!

      Изтриване
  3. И аз ги правя по този начин-много са ми вкусни...
    Поздрави,Ели!

    ОтговорИзтриване
  4. Точно така ги обичаме - със сирене! И си напълно права - нападат се още горещи в тавата! :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...