28 ноември 2017 г.

Сладкиш с пудинг

 

 Продукти:
1 яйце
160 г захар
100 мл олио
200 мл прясно мляко
140 гр брашно
1 п бакпулвер 
70 г бадемово брашно

за крема:
2 пудинга ванилия
6 с.л. захар
600 мл прясно мляко
1 с.л. ванилова захар
70 г меко масло

за декорация
шоколадови стърготини
 
Приготвяне:
Разбийте яйцето със захарта, до получаване на бял пухкав крем. Към него добавете олиото и прясното мляко, като след всяко разбивате за да се смесят много добре. Брашното смесете с бакпулвера и започнете постепенно да го прибавяте към яйчната смес, докато се поеме и няма бучки. Накрая се добавя бадемовото брашно. Подгответе форма с диаметър 20 см, като я покриете с хартия за печене и изсипете кексовата смес вътре. Изпечете блата в предварително загряла фурна на 180 градуса до готовност. След изпичането оставете да изстине напълно.
Докато блата се пече, пригответе крема. В подходящ съд сложете 500 мл мляко на котлона,заедно със захарта и ваниловата захар. В останалото мляко разтворете двете пакетчета пудинг. След като млякото заври, започнете да добавяте разтворения пудинг и бъркайте непрекъснато. Крема се сгъстява бързо и бъркайте непрекъснато. Когато е готов, отместете от котлона и покрийте с найлоново фолио за да не хваща коричка. Докато изстива бъркайте от време на време. Мекото масло разбийте и добавете към пудинговият крем. Разбийте хубаво с миксер, до получаване на пухкав крем.  
В поднос поставете блата и стегнете с ринг за торта, отгоре разпределете крема и оставете да престои поне 1 час в хладилник. Преди да сервирате украсете с шоколадови стърготини или каквото имате под ръка.
Да ви е сладко!
 Адаптирано от тук:


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...