Продукти:
4 яйца
1/2 л топло прясно мляко
1/2 кубче прясна мая
1 с. л. сол
щипка захар
около 1 -2 ч.ч. брашно или колкото поеме
Приготвяне:
Разбийте яйцата, топлото мляко, в което сме разтворили маята, солта, захарта и брашното. Прибавяйте брашно постепенно и бъркайте за да не става на бучки. Трябва да се получи гъста каша,малко по-рядка от кексовата смес. Покрийте купата с найлоново фолио и оставете за 2 часа на топло да шупне. Докато втасва може да разбърквате от време на време. Изпечете палачинките на тефлонов тиган, който леко намажете с олио или мас. След като се изпекат се намазват с мало и се подреждат една върху друга.
Сервирайте с любимото си сладко, конфитюр или с течен шоколад.
Да ви е сладко!
С мая не съм правила, изглеждат доста изкусително!
ОтговорИзтриванеХубава нова седмица!
А какво с променя с маята? Звучи нтересно, Ели.
ОтговорИзтриване