9 декември 2014 г.
Бисквитена торта с маскарпоне
Продукти:
500 гр. маскарпоне
1/2 ч.ч пудра захар
400 гр. заквасена сметана
200 гр. бял шоколад
1 пакет бисквити за торта/ при мен бели и кафяви/
2 ч.ч. студено прясно мляко
1 ч.л. ром
шоколадови стърготини за украса
Приготвяне:
В купа смесете маскарпонето и пудрата захар, и разбийте на ниска степен с миксер. Добавете заквасената сметана и разбъркайте за да се получи пухкав крем. На водна баня разтопете белият шоколад и леко го охладете преди да го добавите към крема. Внимателно прибавяте шоколада и разбърквате с шпатула. Във формата за торта леко намазвате дъното с част от крема и нареждате първия ред бисквити. Тях обаче преди да ги подредите ги потопете в млякото смесено с рома. Внимавайте потапяте само за кратко, защото бисквитите за торта много бързо се напояват. Нареждате ред с бисквити и отгоре крем. Редите докато продуктите свършат. Преди сервиране украсете с шоколадовите стърготини и поднесете.
Да ви е сладко!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Чудесна е ,Ели...и лесна.
ОтговорИзтриванеХубав ден!
Чудна торта,Ели,с много любимо кремче!Поздрави!
ОтговорИзтриванеНаправих тортата и мога да кажа, че това е най-вкусната бисквитена торта! Поздравления!!!
ОтговорИзтриванеРадвам се, че тортата се е харесала.....наистина е сполучлива!
ИзтриванеПоздрави от мен!