3 декември 2014 г.

Лютеница в хлебопекарната


Продукти:
10 бр. големи червени чушки /изпечени и обелени/
2 бр. средни патладжани / изпечени и обелени/
2 скилидки чесън 
200 гр. домати от консерва /добре изцедени/
100 мл. олио
сол
захар
магданоз
 

Приготвяне:
Доматите трябва да са много добре изцедени от сока. Аз ги изцедих през гевгир. В домашния робот сложих почистените чушки, патладжана, доматите,чесъна, солта и захарта. Смелих ги, но не много на ситно, защото исках лютеницата да е едро смляна. Така получената смес преместете в съда на хлебопекарната и добавете олиото и магданоза. Пуснете на програмата за сладко. След като приключи ако ви се стори, че водата не се е изпарила нацяло, пуснете още веднъж програмата. 
Да ви е сладко!




Източник

2 коментара:

  1. Вкусът на домашната лютеничка е несравним....Прекрасна е,Ели!

    ОтговорИзтриване
  2. Онзи ден гледах рецептата ти в един сайт и ми се дояде, сега отново попаднах на твоята рецепта. Явно ще се прави!. Весели празници, Ели!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...