1 април 2011 г.

Неаполитански бисквити


Честит първи април, излъгахте ли някого, ако не сте давайте още има време. :)  Аз днес приготвих тези бисквитки по повод точно денят на лъжата. В детската градини където ходи моята малка принцеса Рени, днес ще има празник "Пижамено парти". Ще бъде забавно, смешно и вкусно. Реших, че едни такива цветни сладки ще са много забавни на децата, дано и да ги харесат. Е, имах и помощник до мен сестра ми, идеята за точно тези сладки дойде от нея. Ето как ги приготвихме:
  Продукти:
125 гр. меко краве масло
 2 и 1/2 ч. ч. брашно
1 яйце
2 пакетчета ванилия
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч. ч. захар

  Приготвяне:
Смесете брашното, бакпулвера и захарта, добавет кравето масло, яйцето и ванилията. Замесвате меко и гладко тесто, което се разделя на 3 равни части. Оцветявате всяка част с цветове, които харесвате. Аз оцветих с червена, синя и жълта боя.От трите цвята направете фитили. Подредете един до друг двата цветни фитила и върху тях поставете третия цвят. Притискат леко, за да се съединят по-добре. Режат се на малки кръгчета, и оформете внимателни с ръка, така че да се оформят малки бисквитки . Нареждте сладките върху тава, застлана с хартия за печене, и поставяте тавата в хладилника за да се стегнат леко.

 Трябва да се пекат студени сладки в гореща фурна. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато съвсем леко порозовеят. Готовите сладки оставете да изстинат в тавата и тогава ги прехвърлете в друг съд.
Добър апетит!

3 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...