17 януари 2017 г.

Тиквени бисквити в новия брой на SO into FOOD


 Tова е една от рецептите, с които взех участие в първият за тази година брой на списание So into FOOD.
Целия брой може да разгледате ТУК
Благодаря на екипа за поканата, за мен бе удоволствие да приготвя всички рецепти и да  участвам , в това интересно и изпълнено с идеи списание.

Продукти:
300 г тиква
1 и 1/2 ч.ч.брашно
1 ч.ч. кафява захар
100 г мазнина - 50г мас и 50 г масло
1 ванилия
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода
1/2 ч.л. канела

Приготвяне:
Сложете почистената тиква в малка касерола с вода и сварете докато напълно омекне. Извадете и оставете да изстине напълно. След това направете на пюре. В купа разтопете мазнината и към нея прибавете брашното смесено с бакпулвера, захарта, ванилията и канелата. бъркайте с миксер, докато напълно се смеси всичко. Накрая сложете содата и пюрираната тиква. Разбъркайте с дървена лъжица докато сместа се хомогенизира и се получи гъсто лепкаво тесто. В предварително застлана с пекарска хартия тава, с помощта на лъжица от тестото се правят кръгли бисквитки. Нужно е между бисквитите да има поне 2 пръста разстояние. Пекат се в предварително загряла фурна на 200 г до готовност. След като изстинат може да ги слепите със любимото си сладко. Аз покрих някои със захарно тесто. Получават се меки и ароматни бисквити.
Да ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...