20 ноември 2016 г.

Пълнено пиле с кестени и тиква



Продукти:
1 пиле
300 г кестени
400 г тиква „Цигулка“
100 г дългозърнест ориз
200 мл пилешки бульон
1 глава лук
1 стрък розмарин
20 мл зехтин
60 г краве масло
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:
Пригответе най - напред кестените. С нож ги цепвате леко през средата, и варете до полуготовност и докато са още топли, ги обелете. Тиквата почистете и нарежете на малки кубчета. Лукът наситнете и запържете в сгорещения зехтин заедно с ориза. Налейте бульонът и оставете да се готви, докато течността се изпари. Добавете наситненият розмарин,тиквата и  кестените, разбъркайте добре. Отместете съдът от огъня и овкусете плънката със сол, черен пипер и половината от маслото. Намажете пилето с останалото масло и се подправете със сол и пипер от всички страни. Напълнето го с плънката и поставете в тава, отстрани сложете  останалата плънка и налейте около 200 мл вода. Изпечете за около 50 минути в загряла на 200 градуса фурна. 
Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...