Продукти:
6 яйца
½ ч.ч. захар1 и 1/2 ч.ч. едро смлени орехи
1 бакпулвер
100 г масло
250 гр козунак
1 ч.л. канела
1 щипка смлян джинджифил
1 с.л. ром
Приготвяне:
Козунакът нарежете на филии. Всяка филийка намажете с масло. Подредете ги в тавичка
и запечете на слаба фурна до пълното изсушаване.
Оставете козунака да изстине. В блендер ги смелете на трохи.
Разделете жълтъците и белтъците. Маслото разбийте до пухкав
крем със захарта. Един по един се прибавете жълтъците. Когато
сместа ги поеме, ароматизирайте с рома и джинджифила. След това прибавете
смлените орехи. Накрая и смлените на фини трохи
козуначени филии и бакпулверът.
Белтъците разбийте с миксер на твърд сняг. С леки движения добавете към другата смес. Готовото тестото поставете в правоъгълна тавичка, застлана с пекарска хартия. Изпечете кекса на
180 градуса до готовност. Охладете напълно преди
да сервирате.
По желание поръсете с пудра захар.
Да ви е сладко!
Вкусно,Роси,много вкусно.....
ОтговорИзтриванеЕлиии,обърках името-нова рокля за тебе.
ОтговорИзтриване