31 октомври 2011 г.
Мини бутер пици
Тази рецепта е от типа почисти хладилника, затова ще напиша приблизително продуктите, тъй като всичко правих на око. Самата рецепта търпи и доста промени. А пък аз докато не му хвана цаката на бутер тестото няма отказване. :-)
Продукти:
1 пакет бутер тесто - 400гр.
200 гр. шпеков салам
200 гр. кашкавал / при мен беше сирене Гауда и Моцарела/
5 - 6 с.л. доматено пюре / кетчуп
риган
За заливката:
3 яйца
50 мл. прясно мляко
5 - 6 с.л. квасена сметана
Приготвяне:
Вземете тестото и го разрежете по дължина на половина. Намажете обилно с доматеното пюре или кетчупа /каквото ви се намира под ръка/. Предварително нарежете колбаса и кашкавала на малки кубчета. Разпределете ги равномерно върху двете парчета тесто. Поръсете с ригана. Навивате парчетата на руло и разрязвате на шайби с дебелина около 2 см. Във форми за мъфини поставете хартиени капсули и сложете по две от нарязаните шайби една до друга.
Разбийте продуктите за заливката и поливате във всяка форма, като не трябва да се пълни формичката. Печете на 200 градуса за златист цвят.
Да ви е сладко!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Аааа,гледам,че си му я хванала цаката на тестото,Ели!Мале,чудни са!Ще ги направя обезателно!
ОтговорИзтриванеСамо сподели шайбите вертикално ли ги слагаш една до друга,или хоризонтално една върху друга?
Роси, вертикално една до друга ги наредих. Да не забравиш да се похвалиш :)
ОтговорИзтриванеБожеее,Ели,какво е това прекрасно изкушение!
ОтговорИзтриванеОбичам бутер тесто и си представям каква вкусотия се е получила!
Много хубави снимки:)
Да, вижда се, че си му навила на тестото накрая! Виждаш ли, че като има от къде да поема въздух тестото се е опекло и надуло и отвътре? Тези примамки можеш да ги направиш и в сладък вариант: пълнеж от млечен крем (патисери) и стафиди. Ще станат подобни, ама много по пухкави от онези английските сладки, дето говори за тях Пепеляшка http://colourmagicp.blogspot.com/2010/03/pain-aux-raisins.html.
ОтговорИзтриванеХаресва ли ти идеята?
Кате, ох наистена е изкушение :)))
ОтговорИзтриванеЖани, ама страхотни идейки ми даваш. Аз съм правила едни подобни като на Пепеляшка рулца с пудинг, но не съм се сещала, че ще станат и с бутер тестото. А пиците се изпекоха добре, точно заради това, че имаше въздух, а температурата не съм я намаляла. Благодаря за полезните съвети!
Предгрътки момичета!
Искам да съм в твоята кухня сега :))
ОтговорИзтриванеСТрашно апетитни изглеждат тези малки "пицички"! Разкошотия направо!!!
Голяма вкусотия е !Такива малки и апетитни то няма да има смогване :) :) :)
ОтговорИзтриванеБраво, Димиева! Хванала си цаката на тестото:)
ОтговорИзтриванеРадвам се ,че хареса идеята ми! Ще станат много вкусни с този крем. Намажи тестото с белтък преди да намажеш с крема, че да не ти попие в тестото. Пък ако ги залееш и с един рядък сироп, ароматизиран с 1 парче лимон, мале-мале....
ОтговорИзтриванеФедора, добре си ми дошла :)
ОтговорИзтриванеНели, Траяна, благодаря ви!
Жани, сигурна съм разкошни ще бъдат. Като ги направя задължително ще се похваля :)
Лека нощ!
Ели,благодаря за уточнението,непременно ще се похваля,няма начин!
ОтговорИзтриванеОтивам да сложа рецептата при чакащите!Благодаря за нея!
Ели, много красиво изглеждат бутерките! Аз много си падам по този вид вкусотийки. Скоро не съм правила. Трябва да поправя това ;)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава вечер!
Много, много красиви! Поздравления за идеята!
ОтговорИзтриванеСтрахотни бутерки! заповядай в моя блог. Чака те награда-предизвикателство!
ОтговорИзтриванеЕ не, Димиева направо ме разби ............. и това от бутер тесто ли го направи :))))
ОтговорИзтриванеЧудесни, апетитни бутерки!
Диана
Razko6no izglegdat,sigurna sam,4e sa i tolkova vkusni.Dano smo se spravia s podredbata na rulzata v kapsulite.......
ОтговорИзтриванеО,да!Това също ми е много любимо!
ОтговорИзтриване