2 яйца
7 с.л. кисело мляко
5 с.л. захар
1 ч.л. соба бикарбонат
около 400гр. брашно
щипка сол
Приготвяне:
От изброените продукти се замесва меко тесто. Разделя се на три топки. Всяка топка се разточва на кора дебела не повече от 3мм. Кората се разрязва надлъжно на ленти широки около 4-5см. И после всяка лента се нарязва на ромбове. Готовите ромбчета се пържат в сгорещена мазнина. Може да използвате и формички за изрязването на бухтите. Получават се въздушни и много вкусни бухти.
Да ви е сладко!
Хубава рецепта, щом не втасват, мисля да ги приготвя утре преди работа. :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря за идеята :))
от Бени