26 април 2011 г.

Яйца в бешамел

Ако сте боядисали повече Великденски яйца ето какво можете да направите с тези, които са ви останали. Тази страхотна рецепта е на Йоли и всяка година след Великден я приготвям. Приготвят се много бързо и са много вкусни.Ето и рецептата:

Продукти:
8 сварени яйца
сос "Бешамел"
50 гр. масло
200 гр. сирене
4 с.л. настърга пармезан
100 гр. кашкавал
черен пипер, риган

   За сос "Бешамел"
2 с.л. масло
3 с.л. брашно
3 ч.ч прясно мляко
сол

Приготвяне:
Най- напред пригответе соса. Запържете брашното в маслото и добавете горещото прясно мляко. Бъркайте непрекъснато за да не се образуват бучки.Намалете котлона и оставете соса да се готви за около 5 мин. Посолете на вкус.
Обелете и нарежете яйцата на колелца. Подредете ги на дъното на малка тавичка, намазана с масло. Върху тях натрошете сирене, поръсете с пармезан и риган. След това залейте със соса. Наредете нов ред от яйца, сирене, пармезан и сос. И така докато свършат продуктите. Най- отгоре настържете кашкавала и поставете тук там бучки от останалото масло. Печете в загрята фурна на 200 градуса до получаване на златиста коричка.
Да ви е сладко!

3 коментара:

  1. Хубава идея! даже може да се префасонира по Дюкан:)

    ОтговорИзтриване
  2. Малко трудно,с тоя бешамел.... но ако го измишлиш казвай :)

    ОтговорИзтриване
  3. Ммммм,това ще е много вкусно със сигурност!И с тази златиста коричка е супер!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...