8 сварени яйца
сос "Бешамел"
50 гр. масло
200 гр. сирене
4 с.л. настърга пармезан
100 гр. кашкавал
черен пипер, риган
За сос "Бешамел"
2 с.л. масло
3 с.л. брашно
3 ч.ч прясно мляко
сол
Приготвяне:
Най- напред пригответе соса. Запържете брашното в маслото и добавете горещото прясно мляко. Бъркайте непрекъснато за да не се образуват бучки.Намалете котлона и оставете соса да се готви за около 5 мин. Посолете на вкус.
Обелете и нарежете яйцата на колелца. Подредете ги на дъното на малка тавичка, намазана с масло. Върху тях натрошете сирене, поръсете с пармезан и риган. След това залейте със соса. Наредете нов ред от яйца, сирене, пармезан и сос. И така докато свършат продуктите. Най- отгоре настържете кашкавала и поставете тук там бучки от останалото масло. Печете в загрята фурна на 200 градуса до получаване на златиста коричка.
Да ви е сладко!
Хубава идея! даже може да се префасонира по Дюкан:)
ОтговорИзтриванеМалко трудно,с тоя бешамел.... но ако го измишлиш казвай :)
ОтговорИзтриванеМмммм,това ще е много вкусно със сигурност!И с тази златиста коричка е супер!
ОтговорИзтриване