27 април 2011 г.

Сладкиш с вафлени кори

Този интересен и страшно вкусен десерт видях в блога на Аелис. Веднага ме впечатли и побързах да се снабдя с вафлени кори. Намерих в руския магазин "Берьозка", има в най - различни големини и форми. Понеже бях с дъщеря ми тя си избра формата на сърце, и аз нали не мога да отказвам я купих. Ето защо сладкиша е в тази форма. Десерта си остана леко хрупкав и наподобява вкуса на вафла, аз малко промених рецептата защото ми се стори, че се получи доста сладко при така изброените продукти :). Ето и рецептата така както я приготвих:

Продукти:

1 пакет вафлени кори /при мен в пакета бяха 8 бр./
1/2 ч.ч. прясно мляко
200 гр. масло
300 гр. млечен шоколад
200 гр. тахан халва

Приготвяне:

Кипнете млякото заедно с маслото и прибавете шоколада и халвата. Варете крема като бъркате непрекъснато до получаването на гъста каша. Сглобяването е лесно редите блат, крем, блат, крем и така докато свършат продуктите. Като най- отгоре трябва да завършите с крем, украсете с някакви ядки или с това което обичате. Ами това е, да ви е сладко!

8 коментара:

  1. Много готин е станал! Как се е разлял шоколадът само....ммммммм

    ОтговорИзтриване
  2. Ами да хубав стана и не остана :) :) :)

    ОтговорИзтриване
  3. Елена, чуден ти се е получил сладкиша!Много се радвам, че ви е харесал:).

    ОтговорИзтриване
  4. Стела, благодаря много за споделената рецепта и за оценката която ми даваш. Сладкиша е наистена чудесен!

    ОтговорИзтриване
  5. Aуууу - това изглежда опасно вкусно :) и много красиво!!

    ОтговорИзтриване
  6. Мина благодаря, много е вкусен десерта.

    ОтговорИзтриване
  7. страхотно ще я пробвам и аз!

    ОтговорИзтриване