1 декември 2017 г.

Рошави кюфтета

Продукти:
250 г кайма смес
2 средни картофа
1 глава червен лук
1 яйце
2 с.л. кисело мляко
1 к.л. сода бикарбонат 
2 с.л. брашно
черен пипер
кимион
чубрица
магданоз

олио за пържене

Приготвяне:
Настържете на едро ренде картофите и ги смесете с каймата. Лукът нарежете на ситно и заедно с всички подправки /черен пипер, кимион, магданоз и чубрица/, ги добавете към каймата, и омесете много хубаво. Содата угасете в киселото мляко и се смесват с каймата. За да се сгъсти сместа се слага брашното. Готовата смес оставете поне за два часа за да се овкуси добре. В тиган със сгорещено олио, поставете по една пълна супена лъжица от готовата кайма, и изпържете кюфтетата от двете страни до готовност. Стават леко хрупкави и рошави от настъргания картоф. 
Да ви е сладко!  


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...