за бисквитената основа:
1 пакет какаови бисквити "Еверест"
70 г разтопено масло
за крема:
250 г маскарпоне
400 г заквасена сметана
200 г пюре от тиква
200 мл течна сметана
4 с.л мед
1/2 ч.ч пудра захар
4 с.л мед
1/2 ч.ч пудра захар
1 пакет желатин
за укарасата:
Приготвяне:
Бисквитите
смелете в блендер на ситно и добавете към тях разтопеното масло.
Бъркайте в блендера, така че да се получат маслени трохи.
Сместа трябва да се събере на топка и лесно да може да оформите по
формата. Ако е необходимо добавете 1 с.л. студена вода или мляко. Върху
подходящ поднос поставете ринг за торта. Разпределете бисквитената
основа, като оформите добре и равномерно по дъното. Оставете в
хладилник, докато приготвяте крема.
Предварително си пригответе пюрето от тиквата, като я сварите и пасирате много добре. Към нея добавете меда и пудрата захар. Разбъркайте всичко, за да се подслади тиквата и да се получи гладко пюре.
Предварително си пригответе пюрето от тиквата, като я сварите и пасирате много добре. Към нея добавете меда и пудрата захар. Разбъркайте всичко, за да се подслади тиквата и да се получи гладко пюре.
За
крема, разбийте маскарпонето и добавете заквасената сметана и пюрето от тиквата. Трябва са се смесят много добре. В друг съд разбийте
течната сметана, много добре, до получаване на твърди върхове. С помощта
на шпатула, започнете да я прибавяте към тиквената смес, трябва да
се получи пухкав крем. В малко вода накиснете
желатина , за да набъбне. След това го поставете в микровълновата фурна,
и за 20 сек.
го разтопете до течно състояние. Внимавайте да не заври, ако трябва
го наблюдавате и извадете когато се втечни. Поставете
една супена лъжица от крема към желатина, и разбъркайте, за да се
темперира. След това добавете към цялото количество крем. Той леко ще се
втечни, но не се притеснявайте. Изсипете крема върху бисквитената
основа. Най - добре е да използвате форма с разкопчаващи страни или
ринг за торта. Оставете в хладилника поне за 4 часа, за да стегне
желатина. Украсете по желание, аз имах шоколадови стърготини и поръсих отгоре.
Няма коментари:
Публикуване на коментар