4 ноември 2017 г.

Чийзкейк с тиква



Продукти:
   за бисквитената основа:
1 пакет какаови бисквити "Еверест"
70 г разтопено масло
   за крема:
250 г маскарпоне
400 г заквасена сметана
200 г пюре от тиква
200 мл течна сметана
4 с.л мед
1/2 ч.ч пудра захар
1 пакет желатин
     за укарасата:
шоколадови стърготини
Приготвяне:
Бисквитите смелете в блендер на ситно и добавете към тях разтопеното масло. Бъркайте в блендера, така че да се получат маслени трохи. Сместа трябва да се събере на топка и лесно да може да оформите по формата. Ако е необходимо добавете 1 с.л. студена вода или мляко. Върху подходящ поднос поставете ринг за торта. Разпределете бисквитената основа, като оформите добре и равномерно по дъното. Оставете в хладилник, докато приготвяте крема.
Предварително си пригответе пюрето от тиквата, като я сварите и пасирате много добре. Към нея добавете меда и пудрата захар. Разбъркайте всичко, за да се подслади тиквата и да се получи гладко пюре.
За крема, разбийте маскарпонето и добавете заквасената сметана и пюрето от тиквата. Трябва са се смесят много добре. В друг съд разбийте течната сметана, много добре, до получаване на твърди върхове. С помощта на шпатула, започнете да я прибавяте към тиквената смес, трябва да се получи пухкав крем.  В малко вода накиснете желатина , за да набъбне. След това го поставете в микровълновата фурна, и за 20 сек. го разтопете до течно състояние. Внимавайте  да не заври, ако трябва го наблюдавате и извадете когато се втечни. Поставете една супена лъжица от крема към желатина, и разбъркайте, за да се темперира. След това добавете към цялото количество крем. Той леко ще се втечни, но не се притеснявайте. Изсипете крема върху бисквитената основа. Най - добре е да използвате форма с разкопчаващи страни  или ринг за торта. Оставете в хладилника поне за 4 часа, за да стегне желатина. Украсете по желание, аз имах шоколадови стърготини и поръсих отгоре.
Да ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...