Продукти:
500 г сварени пилешки воденички
1 стрък праз
30 г масло
200 мл сметана за готвене
30 г топено сирене / за ползвах 2 бр. триъгълни топени сиренца/
черен пипер
бял риган
Приготвяне:
Предварително почистете и сварете воденичките в подсолена вода. Нарежете ги на ситно заедно с празът. Маслото сложете в подходящ съд и с него задушете празът и воденичките, като към тях добавите черния пипер и белия риган. Покрийте съдът с капак и на слаб огън оставаете да се задушат за около 15 минути. Изключете котлона и добавете сметаната и топеното сирене. Оставете така покрито с капака, докато изстива котлона, така ще се готви поне още 10 мин.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар