2 оп. бисквити с масло "Роден край"
100 г меко масло
за млечната част:
500 г маскарпоне
400 г заквасена сметана
200 мл течна сметана
1 консерва кондензирано мляко
1 п.желатин
200 г шоколадови люспи или настърган натурален шоколад
стърготини за украса
Приготвяне:
Бисквитите смелете в блендер на ситно и добавете към тях маслото на
кубчета. Бъркайте в блендера, така че да се получат маслени трохи.
Сместа трябва да се събере на топка и лесно да може да оформите по
формата. Ако е необходимо добавете 1 с.л. студена вода или мляко. Върху
подходящ поднос поставете ринг за торта. Разпределете бисквитената
основа, като оформите добре и равномерно по дъното. Оставете в
хладилник, докато приготвяте крема.
За
крема, разбийте маскарпонето и добавете заквасената сметана и кондензираното мляко. Трябва са се смесят много добре. В друг съд разбийте
течната сметана, много добре, до получаване на твърди върхове. С помощта
на шпатула, започнете да я прибавяте към млечната смес, трябва да
се получи пухкав крем. С малко вода накиснете
желатина , за да набъбне. След това го поставете в микровълновата фурна,
и за 20 сек.
го разтопете до течно състояние. Внимавайте за да не заври, ако трябва
го наблюдавате и не е задължително да изчакате цялото време. Поставете
една супена лъжица от крема към желатина, и разбъркайте, за да се
темперира. След това добавете към цялото количество крем. Той леко ще се
втечни, но не се притеснявайте. Добавете шоколадовите люспи и изсипете крема върху бисквитената
основа. Най - добре е да използвате форма с разкопчаващи страни или
ринг за торта. Оставете в хладилника поне за 4 часа, за да стегне
желатина. След това украсете с шоколадовите стърготини чийзкейка. Съхранявайте в хладилник,
за да стегне добре и после се насладете на невероятния вкус.
Да ви е сладко!
А захар слага ли се в крема?Едно пакетче желатин не е ли малко?То е за 500 мл.по принцип.Колко см.в диаметър трябва да е формата?
ОтговорИзтриване