10 май 2017 г.

Нутела чийзкейк и рожден ден на мен!!!


Избрах този престъпно вкусен чийзкейк за да почерпя любимите си хора, за моя рожден ден. Освен, че много обичам шоколад, напоследък преодкрих и този десерт. Задължително го пробвайте, сигурна съм, че ще се влюбите в него. Ето и как да си го приготвите:
 
Продукти:
   за бисквитената основа:
1 пакет какаови бисквити "Еверест"
70 г разтопено масло
   за крема:
250 г маскарпоне
400 г заквасена сметана
400 г течен колад "Nutella"
200 мл течна сметана
1 пакет желатин
    за глазурата:
200 г натурален шоколад за топене
150 мл течна сметана
   за укарасата:
шоколадови парченца
 
 
Приготвяне:
Бисквитите смелете в блендер на ситно и добавете към тях разтопеното масло. Бъркайте в блендера, така че да се получат маслени трохи. Сместа трябва да се събере на топка и лесно да може да оформите по формата. Ако е необходимо добавете 1 с.л. студена вода или мляко. Върху подходящ поднос поставете ринг за торта. Разпределете бисквитената основа, като оформите добре и равномерно по дъното. Оставете в хладилник, докато приготвяте крема.
За крема, разбийте маскарпонето и добавете заквасената сметана и течния шоколад. Трябва са се смесят много добре. В друг съд разбийте течната сметана, много добре, до получаване на твърди върхове. С помощта на шпатула, започнете да я прибавяте към шоколадовата смес, трябва да се получи пухкав крем.  В малко вода накиснете желатина , за да набъбне. След това го поставете в микровълновата фурна, и за 20 сек. го разтопете до течно състояние. Внимавайте за да не заври, ако трябва го наблюдавате и извадете когато се втечни. Поставете една супена лъжица от крема към желатина, и разбъркайте, за да се темперира. След това добавете към цялото количество крем. Той леко ще се втечни, но не се притеснявайте. Изсипете крема върху бисквитената основа. Най - добре е да използвате форма с разкопчаващи страни  или ринг за торта. Оставете в хладилника поне за 4 часа, за да стегне желатина. След това пригответе заливката. В касерола, загрейте сметаната, и поставете шоколада, за да се стопи. Изчакайте малко за да се охлади и да не е горещ като заливате чийзкейка. Покрийте целия кейк с шоколада и украсете с шоколадовите парченца. Съхранявайте в хладилник, за да стегне добре и после се насладете на невероятният вкус.
Да ви е сладко!

1 коментар:

  1. Невероятен десерт, които е идеален за отбелязване на такъв повод! :) Мисля и аз да го пробвам за рождения ден на майка ми.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...