Избрах този престъпно вкусен чийзкейк за да почерпя любимите си хора, за моя рожден ден. Освен, че много обичам шоколад, напоследък преодкрих и този десерт. Задължително го пробвайте, сигурна съм, че ще се влюбите в него. Ето и как да си го приготвите:
Продукти:
за бисквитената основа:
1 пакет какаови бисквити "Еверест"
70 г разтопено масло
за крема:
250 г маскарпоне
400 г заквасена сметана
400 г течен колад "Nutella"
200 мл течна сметана
1 пакет желатин
за глазурата:
200 г натурален шоколад за топене
150 мл течна сметана
за укарасата:
шоколадови парченца
Приготвяне:
Бисквитите смелете в блендер на ситно и добавете към тях разтопеното масло. Бъркайте в блендера, така че да се получат маслени трохи.
Сместа трябва да се събере на топка и лесно да може да оформите по
формата. Ако е необходимо добавете 1 с.л. студена вода или мляко. Върху
подходящ поднос поставете ринг за торта. Разпределете бисквитената
основа, като оформите добре и равномерно по дъното. Оставете в
хладилник, докато приготвяте крема.
За крема, разбийте маскарпонето и добавете заквасената сметана и течния шоколад. Трябва са се смесят много добре. В друг съд разбийте
течната сметана, много добре, до получаване на твърди върхове. С помощта
на шпатула, започнете да я прибавяте към шоколадовата смес, трябва да
се получи пухкав крем. В малко вода накиснете
желатина , за да набъбне. След това го поставете в микровълновата фурна,
и за 20 сек.
го разтопете до течно състояние. Внимавайте за да не заври, ако трябва
го наблюдавате и извадете когато се втечни. Поставете
една супена лъжица от крема към желатина, и разбъркайте, за да се
темперира. След това добавете към цялото количество крем. Той леко ще се
втечни, но не се притеснявайте. Изсипете крема върху бисквитената
основа. Най - добре е да използвате форма с разкопчаващи страни или
ринг за торта. Оставете в хладилника поне за 4 часа, за да стегне
желатина. След това пригответе заливката. В касерола, загрейте
сметаната, и поставете шоколада, за да се стопи. Изчакайте малко за да
се охлади и да не е горещ като заливате чийзкейка. Покрийте целия кейк с
шоколада и украсете с шоколадовите парченца. Съхранявайте в хладилник,
за да стегне добре и после се насладете на невероятният вкус.
Невероятен десерт, които е идеален за отбелязване на такъв повод! :) Мисля и аз да го пробвам за рождения ден на майка ми.
ОтговорИзтриване