Продукти:
4 яйца
12 с.л. захар
12 с.л. олио
12 с.л. прясно мляко
12 с.л. брашно
1 бакпулвер
1 ч.л. ванилова захар
1/2 ч.л. ромова есенция
1 ч. л. какао
Приготвяне:
С миксер разбийте много добре яйцата и захарта, до получаване на гъст крем. Към готовата смес добавете олиото, прясното мляко, ромовата есенция, ваниловата захар и разбъркайте всичко. Отделно смесете брашното с бакпулвера и постепенно започнете да го добавяте към яйчната смес. Бъркайте с шпатула за да не спадне крема. В малка купичка отделете част от сместа и прибавете какаото, за да се оцвети. Разбъркайте много добре за да няма бучки. В намазана с олио и поръсена с брашно форма за кекс изсипете бялата част и отгоре на тънка струйка сложете какаовата смес. С помощта на клечка разбъркайте само повърхността, за да стане шарен. Изпечете на 200 градуса до готовност, аз винаги проверявам с клечка.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар