25 ноември 2011 г.
Блонди - Butterscotch Brownies
Това е един малко по различен браунис, защото основата не е разтопен шоколад, а просто се добавя на парчета. Стефани от Joy of baking е кръстила този десерт така и на мен не ми се искаше да променям името. Както и да се казва , трябва да призная, че е истинска фантазия. Комбинацията от бял шоколад, кафява захар и масло придават на десерта страхотен аромат и е истинска наслада за небцето. Знаейки, че белия шоколад в къщи е на почит, изобщо не се замислих при избора на десерт. Ето и как се приготвя:
Продукти:
1 яйце
160 гр. кафява захар
2 ванилии
113 гр. разстопено масло
130 гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
75 гр. едро начупени орехи
100 гр. бял шоколад на парчета
Приготвяне:
Разбийте яйцето заедно със захарта, докато се смесят добре, не е задължително да разбивате докато захарта се стопи. Добавете ванилиите и течното масло. Разбъркайте с миксер. Брашното смесете с бакпулвера и солта и добавете към яйчната смес. Разбъркайте с шпатула, защото сместа става доста гъста. Накрая се прибавят орехите и начупения шоколад. Подгответе тава с размери 20 x 20см. и покрийте с хартия за печене. Печете в загрята фурна на 180 гр. на средна скара за 25 - 30 мин.
Да ви е сладко!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма значение дали с черен или бял шоколад, браунис винаги е вкусен :-)!
ОтговорИзтриванеХубав следобед, Ели!
Една такаво куличка от браунис заменям веднага за моя хляб,защото изглежда ужасно вкусно,мила Ели!
ОтговорИзтриванеЕй сега с чашата кафе пред мен направо си представям какво блаженство ще е!
Шоколада на копчета ще ми подскажеш ли от къде купуваш?
Хубав и усмихнат петък!
Дени, така е разкошен е!
ОтговорИзтриванеРоси, да ти кажа тук в Стара Загогора има склад на "P.I.C.Co" и аз от там го взимам на килограм. Ако няма склад в твоя град пиши ми ще ти взема, и ще ти пратя. А в Метро има само натурален на копчета.Дано да бях полезна!
Поздрави!!!!
Много хубава рецепта,Ели,
ОтговорИзтриванеубедена съм и за вкуса - браунис е великолепен сладкиш.
Поздрави и хубав петък, Диана
Ели, и при нас е на почит белият шоколад.
ОтговорИзтриванеМного апетитно изглежда сладкишчето!
Поздрави и хубав уикенд!
Ето къде отишъл белият шоколад:) Надявам се, че добре си го скрила от децата:)И аз харесвам блонди, твоят е станал чудесен!
ОтговорИзтриванеЧудно предложение:) Аз не съм фен на белия шоколад, ама пък мъжът ми много го обича.:) Трябва да опитам този брауниз:)
ОтговорИзтриванеНапълно съм съгласна с Дени и бих се почерпила и с две такива кулички (защото съм си прасенце на тема сладко ;))!
ОтговорИзтриванеЧудесно блонди, Ели!
мммммммммммм това ме искушава толкова много, искам веднага един браунис,
ОтговорИзтриванеРецептата изглежда интересна , а и резултатите са прекрасни! Много апетитно изглежда!
ОтговорИзтриванеПриятна неделя!
Взимам си и от това брауни.Май днеска ще с нахраня при теб Ели:)
ОтговорИзтриванеЧудна идея за компания на кафето ми сутрин. Не изглежда да е много трудоемко и времеотнемащо, което ми харесва :) Мога ли да попитам, ако заменя белия с кафявия шоколад дали ще се получи? В Нашето семейство е на почит кафявия шоколад.
ОтговорИзтриванеНе съм опитвала с кафяв шоколад, но мисля, че ще си загуби чара :))) Не пречи да опитате и споделете дали се е получило добре. А за бързото се приготвя бързо, но и бързо свършва :)))
ИзтриванеСтрахотна публикация. Продължавай в същия дух!
ОтговорИзтриванеТози коментар бе премахнат от администратор на блога.
ОтговорИзтриванеАми защо не! С ядки ще се получи още по добре!
ИзтриванеЗдравейте, Ели! Голям фен съм на блога Ви и съм правила доста от рецептите Ви. Всичките са страхотни. Този браунис обаче вече го правя два пъти като спазвам съвсем точно указанията, но става твърд като камък. Виждам на снимката Ви, че Вашият е станал като кекс, докато този в оригиналния сайт е по-скоро като бисквита, каквото е и описанието на английски. Предполагам, че сте променили рецептата, може би сте добавили мляко? Бих била благодарна, ако ме посъветвате как и моят да стане като кекс. Благодаря предварително!
ОтговорИзтриванеЗдравейте Ева! Този сладкиш, не съм правила много отдавна и благодаря, че ми го припомняте, май ще взема да го спретна. Радвам се много от мите предложения са ви допаднали, надявам се и занапред да е така.
ОтговорИзтриванеВ сладкиша не добавяте мляко, тестото става гъсто, то не прилича на кексовото. Според мен бъркате при печенето. Не печете много сладкиша, не повече от 25 - 30 мин, и не повече от 180 г. Ако се препече ще стане твърд. Точно това е интересното на десерта, с леко влажна вътрешност и леко дъвчащ ефект. В оригиналната рецепта, стои като бисквитка, може би защото го печат повече, незнам. Аз личо не го проверявам с клечка, просто като се получи леко златист цвят отгоре и изваждам. Успех!
Здравейте Ели,
ИзтриванеБлагодаря за отговора, вчера го пекох 25 минути на 180 градуса, предния път 30 мин на 180 гр. Може би обаче фурната ми е по-силна, ще пробвам да го пека 20ина мин и ще кажа дали е станал:) Иначе като го полях с мляко стана супер, за мен почти не остана :)