17 ноември 2011 г.
Печен карфиол със сирена
Продукти:
1 малка глава карфиол
2 яйца
50 гр. краве сирене
150 гр. сирене Котидж
100 гр. сирене Камембер
100 гр. кашкавал
1 стрък праз
50 гр. масло
сол, черен пипер
1 кубче зеленчуков бульон
Приготвяне:
Почистете добре карфиола и го накъсайте на розички. Заедно с маслото и нарязания на кръгчета праз го задушете в тиган, докато омекне. Натрошете бульона и го добавете към карфиола за да го овкуси. Разбъркайте и оставете на слаб огън докато карфиола омекне, след това поставете в малка тавичка. Отделно разбъркайте яйцата и прибавете сирената. Овкусете със сол и черен пипер. Внимавайте да не прекалите със солта, дори ако прецените може да не добавяте, защото сирената и бульона са достатъчно солени. С яйчната смес полейте карфиола и покрийте обилно с настъргания кашкавал.
Печете в загрята фурна на 200 градуса за около 15 - 20 мин. или до златиста коричка.
Да ви е сладко!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
ооообИчам;-)
ОтговорИзтриванеМного ми се дояде карфиол, така като го спомена;-)
Хубава вечер!
Взех да огладнявам съвсем сериозно! Много апетитни снимки!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубави почивни дни!
Ели,много изобилно пре теб тези дни,все страхотни рецепти и ужасно изкусителни снимки,мила!
ОтговорИзтриванеА това ястие ми е много на сърце,обожавам!
Хубава неделя ти пожелавам и успешна нова седмица!
Много обичам карфиол,но така не съм го приготвяла:)
ОтговорИзтриванеВкусно е:)