5 август 2011 г.
Тирамису
Това не е класическо тирамису,но пък е много лек и приятен десерт. Това по което се различава е украсата отгоре, не е с какао, а с настърган шоколад. Рецептата е на сестра ми, и с удоволствие ще я предсатвя.
Продукти:
3 яйца
120гр. захар
500гр. Маскарпоне
100мл. течна сметана
200гр. бишкоти или около 30 бр.
½ ампула ромова есенция
400 мл.хладко капучино
млечен шоколад за украса
Приготвяне:
Разбийте течната сметана на твърд крем. Разделете белтъците от жълтъците. Белтъците разбийте на сняг. Жълтъците заедно със захарта разбийте добре до побеляване. Прибавете към тях маскарпонето и продължете да разбивате до пълното стопяване на захарта. Добавете ромовата есенция. Постепенно към получения крем прибавете сметаната, като разбърквате със силиконова шпатула. По същия начин добавете и белтъците. Получава се много ароматен и пухкав крем.
В правоъгълна тава редим ред бишкоти, ред крем, пак ред бишкоти и пак крем, като трябва да се завърши с крем. Оставете в хладилника за два часа да се охлади. С настъргания шоколад поръсих обилно отгоре.
Да ви е сладко!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Мммм,много вкусничко,Ели!Нищо,че не е с какао,и с шоколад бих уважила няколко парчета!Защото е супер подходящ десерт за лятото!
ОтговорИзтриванеХубав ден!
Елексирче, благодаря ти, черпи се тогава макар и вируално, и аз много го харесвам този десерт.
ОтговорИзтриванеХубав уикенд!
Обожавам Тирамису, а пък това съм го и хапвала, мммммм.....
ОтговорИзтриване