1
стрък праз
1 глава лук
100 г орехи
1 скилидка чесън
сокът от 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус
3–4 с. л. зехтин
1 с. л. краве масло
1 глава лук
100 г орехи
1 скилидка чесън
сокът от 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус
3–4 с. л. зехтин
1 с. л. краве масло
Приготвяне:
Празът
и лукът се почистват и се накълцват.
Задушават се в маслото, докато омекнат,
без да се карамелизират. След това в блендер се
смилат на пюре, заедно със запечените
на сух тиган орехи, зехтина, лимоновия
сок, чесъна, сол и черен пипер на вкус. Използвайте за салата или гарнитура към печено месо.
Да ви е сладко!
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар