Продукти:
400 г пилешки гърди
150 г бисерен ориз
100 г кашкавал
30 мл зехтин
1 яйце
1 скилидка чесън
1/2 връзка пресен лук
1/2 връзка магданоз
1/2 червена чушка
1/2 зелена чушка
1 с.л. доматен концентрат
1/4 ч.л. сух естрагон
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Оризът се сварява в голямо количество подсолена вода,
отцежда се и се оставя да се охлади. Пилешкото
месо се намазва със зехтин, овкусява се със сол и черен пипер, и се готви на
тиган, от всички страни, до златисто. Нарязва се на малки кубчета. Чушките също се нарязват на малки
кубчета. Магданозът и пресният лук се нарязват наситно, а кашкавалът се
настъргва. В купа се смесват
оризът, чушките, лукът, доматеният концентрат, яйцето, сол, черен пипер,
естрагонът, месото, магданозът, смачканият чесън и кашкавалът. Разбъркват се добре, а ако има нужда,
се добавя и малко галета. Оформят
се кюфтенца, подреждат се в тава върху намазана със зехтин пергаментова хартия
и се пекат 15 минути в загряла на 200 градуса фурна.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар