10 февруари 2016 г.

Салата с патладжан и сирене "Фета"


Продукти:
2 патладжана
2 домата
250 г сирене фета
50 мл олио
сол
зехтин
босилек


Приготвяне:
Измийте много добре патладжаните и ги нарежете на колелца. Посолете ги и оставете така за половин час, за да пусне горчивия си сок. След това ги измийте с вода и подсушете с кухненска хартия. Подредете в тава и полейте с олиото. Покрийте тава с фолио и изпечете на 200 градуса за около 30 мин
След като патладжаните се изпекат се сервират с нарязаните на колелца домати. Отгоре подредете сиренето нарязано на кубчета. Овкусете със сол и зехтин. Поръсете с босилек, ако имате пресен ще е още по - добре.
Да ви е сладко!  

Няма коментари:

Публикуване на коментар