4 февруари 2016 г.

Солен кекс със сирене и шунка


Продукти:
5 яйца
150 мл заквасена сметана
100 мл олио
400 г краве сирене
200 г настърган кашкавал
200 г шунка
200 г брашно
1 п бакпулвер

сусам за поръсване


Приготвяне:
Разбийте много добре яйцата и към тях добавете сметаната и олиото. След като всичко се е смесило, натрошете сиренето и добавете заедно с кашкавала към яйчната смес. Шунката нарежете на малки кубчета и придавете към сместа. Брашното смесете с бакпулвера и постепенно започнете да го добавяте като разбърквате, трябва да се получи гъста каша. Изсипете готовата смес във форма застлана с пекарска хартия. Поръсете със сусам и изпечете на 200 градуса за около 40 мин. или до готовност.
Да ви е сладко! 
Източник

2 коментара: