13 февруари 2011 г.

Свинска пържола със сос от Моцарела

Ще ви предложа едно много стилно и елегантно ястие в стил Йоли. Лесно за изпълнение и страшно вкусно. Това ястие е от италианската кухня с любимите ми сирена Пармезан и Моцарела.
Продукти:
500 - 600 гр. свинско контра филе
сол, черен пипер на вкус
брашно за паниране
20 гр. масло
3 - 4 с. л. олио

За соса:
20 гр. масло
200 гр. гъби
1 ч. л. нишесте натурално
1 ч.ч. бяло вино
1/2 ч.л. розмарин
20 гр. настърган Пармезан
100 гр. Моцарела
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

За пържолите:
Месото нарежете на тънки пържоли и с домакинско чукче изтънете филетата. Подправете ги със сол и черн пипер. Добре е да престоят поне два часа. В тиган смесете маслото с олиото и изпържете филетата като преди това ги оваляте добре в брашното. Панирайте до готовност.

За соса:
Задушете гъбите в маслото и прибавете нишестето. Налейте виното и оставте сос да поври за няколко  минути на тих огън. прибавете подправките. На мен соса ми се стори недостатъчен и прибавих 1 ч.ч. вода с 1 с.л. брашно, но това е по - желание. Преди да свалите соса от котлона добавете Пармезана и Моцарелата която предварително сте нарязали на кубчета. Бъркайте докато сирената се стопят и соса стане хомогенен.

Подредете месото в чиния и залейте с горещия сос, гарнирайте според вкуса ви.
Добър апетит!




Няма коментари:

Публикуване на коментар