26 февруари 2018 г.

Тутманик в хлебопекарната

Продукти:
3 яйца
175 мл мазнина / аз сложих 75 мл. разтопено масло и останалото олио/
70 мл прясно мляко
1 и 1/2 ч.л. сол
1 и 1/2 ч.л. захар
440 г пресято брашно
2 и 1/2 ч.л. суха мая / аз понякога слагам
250 - 300 г сирене
 
Приготвяне:
В контейнера на машината сложете яйцата, като предварително сте ги разбили хубаво и останалите течни съставки - млякото и мазнината. След това добавете солта и пресятото брашно. Най отгоре сложете захарта и маята. Използвайте програма за основен хляб - поне 3 часа и аз нагласих машината за 1 кг на средна степен на изпичане. След първия звуков сигнал добавете и сиренето, което предварително сте натрошили.
Готовият тутманик извадете от контейнера и докато е още топъл може да си го хапнете.
Да ви е сладко!
 
 
източник - кулинарна група от facebook

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...