21 януари 2018 г.

Бързи соленки

Продукти:
250 гр. свинска мас
2 жалтъка
1/2 ч.л сол
150 гр. сирене
100 г настърган кашкавал
100 мл. прясно мляко
1/2 ч.л. сода бикарбонат
около 3 ч.ч. брашно до получаване на за меко тесто
1 белтък за намазване
сусам за поръсване

Приготвяне:
Разбийте с миксер свинска мас заедно с жълтъците и солта. Добавете натрошено сирене и кашкавала, прясно мляко и сода бикарбонат. Разбивайте с миксер за да се смеси всичко много добре. Към получената смес започнете да добавяте по-малко от брашно до получаване на меко тесто. Може да поеме повече или по - малко брашно, преценете. Тестото трябва да е меко и нелепнещо. От готовото тестото откъснете малко топче и оформете от него фитилче. Оформянето е по - желание. Подредете готовите соленки в тава застлана с хартия за печене. Всяка намажете с разбития белтък и поръсете със сусам. Включете фурната на 230 градуса и изпечете до златисто.
Да ви е сладко!
 
 

3 коментара: