23 април 2017 г.

Телешка супа


  Продукти:
400 г телешко месо
2 големи картофа
2 моркова
1 глава лук
400 г домати от консерва
1 к. ч  фиде
1 жълтък
200 г кисело мляко
сол
черен пипер

Приготвяне:
Телешкото месо нарежете на хапки и сварете до готовност. Аз винаги слагам по едно, две листенца дафинов лист, за да предаде аромат на месото.  Картофите и морковите обелете и нарежете на  малки кубчета. Почистете лука и го нареже на ситно. Доматите пасирайте за да станат на пюре. Ако ви е останал от бульона на телешкото месо, използвайте него за супата. Прецедете го и в него сложете нарязаните зеленчуци. Сложете всичко на котлона да ври до пълното сваряване на картофите, моркова и лука. Щом са готови, прибавете пасираните домати, солта, черния пипер и месото. Нека да ври около 15 мин. и прибавете фидето. Накрая супата се застройва с разбитият жълтък и кисело мляко. По желание може да добавите ситно нарязан пресен  магданоз преди да сервирате.
Да ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар