25 март 2017 г.

Свежа салата с елда


Продукти:
1 маруля
2 стръка пресен лук
150 г елда
50 г кашкавал
20 г слънчогледови семки - белени
50 г маслини
2 с.л. соев сос
зехтин 
сол на вкус
Приготвяне:
Сварете елдата с чаша и половина вода. След като е готова я оставете да изстине. Почистете и измийте добре марулята и лука. Нарежете ги на ситно и към тях прибавете слънчогледовите семки и част от маслините. Отцедете елдата и към нея прибавете соевия сос, разбъркайте и добавете към зелената салата. Всичко се смесва много добре подправя се със сол и зехтин. Преди сервиране настържете отгоре кашкавал и украсете с останалите маслини.
Да ви е сладко! 


1 коментар:

  1. Чудесна идея, Ели! Тъкмо имам накиснато слънчогледово семе, леко покарало, ще бъде вкусно допълнение.
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване